Een smaakreis door de tijd
Zhejiang is al sinds de oudheid een van de meest welvarende regio's in China. Of het nu gaat om materiële rijkdom of cultureel erfgoed, het heeft talloze denkers, geleerden en literatoren voortgebracht. Dit vruchtbare land heeft niet alleen een rijke geschiedenis, maar biedt ook eindeloze inspiratie voor de Chinese keuken. De Hangzhou-keuken is hier geboren en is door de jaren heen tot op de dag van vandaag blijven evolueren.
Kom binnen in ons restaurant en ga op een unieke culinaire reis, waar de elegante fluisteringen van de Song-dynastie samenkomen met het ritme van moderne innovatie. Ons menu is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van de Hangzhou-keuken en toont de klassieke smaken van de stad: zoet, licht, delicaat en mals. Wij selecteren zorgvuldig de beste ingrediënten en bereiden elk gerecht op ambachtelijke wijze. Zo houden we vast aan de traditie, maar durven we ook te innoveren. Hier kunt u genieten van de unieke balans en het verfijnde vakmanschap van de keuken van Hangzhou en een smaakfestijn beleven dat tijd en ruimte overstijgt.


Onze Chef
Chen Huirong en Chen Jun, twee beroemde chef-koks in China, hebben samen de essentie van de Huaiyang-keuken geërfd en vernieuwd met hun superieure vaardigheden en diepe culinaire passie. Dhr. Chen Huirong is een erkende meester van de Huaiyang-keuken in China. Met zijn uitstekende kookkunsten werd hij jurylid van de World Culinary Federation. Zijn kookfilosofie komt voort uit zijn liefde voor familiereünies. Hij gelooft er heilig in dat een goed bereid familiediner de harten van mensen kan verwarmen en een drijvende kracht kan worden voor mensen om richting het nieuwe jaar te gaan. Daarom staat hij erop dat hij altijd de meest verse ingrediënten gebruikt en combineert hij vakmanschap met de tijd die hij erin steekt, om gasten de smaak van thuis te kunnen bieden.
Beïnvloed door zijn vader leerde de heer Chen Jun al op jonge leeftijd de Huaiyang-keuken kennen. Op 15-jarige leeftijd vertrok hij naar Guangdong om de verfijnde vaardigheden van de Kantonese keuken grondig te bestuderen. Hij verwerkte de unieke smaak van de Kantonese keuken in de 'versheid', 'knapperigheid' en 'zachtheid' van de Huaiyang-keuken, waardoor deze klassieke keuken meer gelaagdheid en vitaliteit kreeg.
Na het succes van "Jiangnan Kitchen" werkten Chen en zijn zoon opnieuw samen om een nieuw werk te lanceren: "Taste". Zhiwei borduurt voort op het concept van 'Mother's Kitchen' en neemt de keuken van Hangzhou als uitgangspunt. De warmte van huisgemaakte gerechten wordt geïntegreerd om gasten een vertrouwde en ontroerende smaak te bieden.
Wilt u meer weten over de keuken van Hangzhou, klik dan hier.
